Wat is een tracktool?

Mijn definitie van een tracktool is een straatauto dat aangepast is voor gebruik op het circuit. Een tracktool onderscheidt zich daarmee van een raceauto, dat specifiek en uitsluitend voor gebruik bij wedstrijden op circuits gebouwd is. Tracktools zijn over het algemeen bedoeld voor inzet gedurende track days en andere evenementen op circuits, zoals Vrij rijden op Zandvoort en de Touristenfahrten op de Nürburgring Nordschleife. In veel gevallen is een tracktool gewoon voor gebruik op de openbare weg toegelaten om op de eigen vier vielen naar het circuit te kunnen reizen.

Vaak is bij de opbouw van een tracktool het doel om met beperkte financiële inzet zoveel mogelijk plezier te behalen. Veelal worden daarom gebruikte sportieve auto’s, die voor een redelijk bedrag verkregen kunnen worden, als basis gebruikt. Naast het rijden zelf is het sleutelen aan de auto een belangrijk aspect van deze hobby.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *