Trading Paints

Je kunt in iRacing het design van je auto aanpassen, maar je bent beperkt tot de ingebouwde sjablonen en drie kleuren. Er is echter een manier om de auto’s compleet zelf te ontwerpen: Trading Paints. Dit is een programma dat in de achtergrond texturen voor alle auto’s in een wedstrijd downloadt en toepast. De te gebruiken texturen worden op de website van Trading Paints ingesteld. Je kunt een van de vele ontwerpen van andere leden gebruiken, of een eigen ontwerp. De hiervoor noodzakelijke sjablonen kun je van de iRacing leden site downloaden. Deze zijn in .PSD formaat – Photoshop is dus handig voor het bewerken, maar GIMP kan dit formaat ook openen. Met een Pro abonnement op Trading Paints kun je ook in de webbrowser ontwerpen. Een beperking is dat alleen mensen die het Trading Paints programma hebben draaien ook daadwerkelijk de custom texturen te zien krijgen. Het is daarom altijd zinvol ook in iRacing zelf een mooi ontwerp te kiezen. Ook de kleur van de velgen moet in iRacing gekozen worden.
Onderweg met de GeoNext MX-5

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *