ShiftLights voor iRacing

Met de juiste instelling voor het zichtveld is het in sommige auto’s moeilijk de toerenteller/schakellampen te zien. Ik heb dit bijv. met de Skippy en de Spec Racer Ford. Daarom heb ik een klein programma geschreven, gebaseerd op de  iRacingSdkWrapper, dat versnelling, toerental en een gekleurd vak weergeeft.

Installatie

Gewoon het ZIP bestand uitpakken op de gewenste plek. Met een rechtsklik op ShiftLights.exe kun je een snelkoppeling naar je bureaublad toevoegen.

iRacing moet in window mode draaien, anders is het ShiftLights venster niet zichtbaar.

Configuratie

De configuratie staat in het tekstbestand shiftlights.txt in dezelfde map als het programma. De eerste regel bevat vier percentages. Bij deze percentages van het rode bereik in de huidige versnelling veranderd de kleur van de balk naar groen, geel, oranje, of rood. Bij een toerental lager dan de eerste waarde is deze blauw.

Daarna volgen zes regels met het toerental van het rode bereik voor versnelling 1 t/m 6.

Ik gebruik het programma alleen met de Skippy, maar als je het programma met meerdere auto’s wilt gebruiken, dan zijn er twee opties:

  1. Je maakt voor elke auto een aparte map aan, plaatst daarin alle programmabestanden en het juiste configuratiebestand.
  2. Je maakt aparte configuratiebestanden aan voor elke auto (z.B. skippy.txt, srf.txt), en voor elke auto een klein batchprogramma dat het bestand naar shiftlights.txt kopieert en het programma opstart:
copy skippy.txt shiftlights.txt
shiftlights.exe

Downloads

ShiftLights program (ZIP bestand, 238kb)

Source code (ZIP bestand, 787 kb, C#, Visual Studio 2017)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *