Virtual Racing School

Als je op het iRacing forum of op Reddit vraagt wat je moet doen om beter en sneller te worden, dan is de kans aanwezig dat je Virtual Racing School als antwoord krijgt.

Virtual Racing School is een online dienst voor dataanalyse. Het maakt gebruik van de telemetriefunctie van iRacing. Een Windows programma logt de telemetriegegevens en uploadt deze naar de VRS server. Op de website kunnen verschillende rondes met elkaar vergeleken worden. Je kunt niet alleen je eigen rondes met elkaar vergelijken, maar ook met (zeer snelle) referentierondes die door VRS beschikbaar gesteld worden. Onderstaande screenshot toont een vergelijking voor bocht 1 van Watkins Glen in de Porsche 911 GT3 Cup:

Ik ben hier ong. een seconde trager. Waarom is direct zichtbaar – ik rem te vroeg en niet sterk genoeg. De veel snellere VRS coureur remt later en sterker, stuurt in terwijl hij geleidelijk van de rem gaat, en kan vroeger weer op het gas. Hij rijdt ook een andere lijn, ik stuur te laat in.

Je eigen zwaktes analyseren is heel waardevol om sneller te worden. Maar VRS biedt nog meer – er is een driving academy met nuttige informatie, setups die je kunt downloaden, de mogelijkheid voor vergelijking met teamgenoten, en zelfs persoonlijke coaching. Met de gratis subscriptie kun je maar een keer per week analyses doen, er zijn drie betaalde subscripties met meer mogelijkheden.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *