Zandvoort

Zandvoort is een van de twee permanente circuits in Nederland, met een geschiedenis die teruggaat tot net na de tweede wereldoorlog. Van 1952 tot 1985 werd op Zandvoort de Grand Prix van Nederland verreden. Ook vanaf 2020 rijdt de Formule 1 weer op Zandvoort.

Het circuit

Zandvoort is in de loop der tijd meerdere keren veranderd, het huidige layout is sinds 1999 in gebruik. Het circuit 4,3km lang en heeft een combinatie van langzame en snelle bochten. Redelijk uniek is de ligging in de duinen. Dat het circuit al langer niet voor de Formule 1 wordt gebruikt is duidelijk te zien, er zijn veel minder uitloopzones (en zeker niet geasfalteerd) zodat een foutje sneller tot een excursie in de grindbak of de vangrail leidt. Dit maakt Zandvoort tot best een uitdagend en leuk circuit om op te rijden.

Rijden

Gedurende het jaar zijn er veel Vrij Rijden dagen en Trackdays waarbij het voor iedereen mogelijk is om op Zandvoort te rijden. Meer informatie is op de site van het circuit te vinden. Vrij Rijden is vaak heel druk en nogal chaotisch.

YouTube

 

Nürburgring

De Nürburgring is waarschijnlijk het meest legendarische circuit op de wereld. Dit komt door de lengte (de Nordschleife is bijna 21km lang), […]

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *